Logo Stichting Vrienden van Vrijthof

Nieuws uit de media - Vrienden in het Nieuws

24 maart 2020 - Zakengids
Vroeg uit de veren voor Vrijthof


Tiel - Bakker Bouman uit Tiel moest in de nacht van zondag op maandag extra vroeg uit de veren om een grote taartenbestelling te bakken. Met man en macht hebben zij honderden gebakjes gemaakt voor alle bewoners en medewerkers van zorgcentrum Vrijthof, de Schakelafdeling in het ziekenhuis en het Hospice.

De Stichting Vrienden van Vrijthof is de opdrachtgever van deze grote order. “Het zijn moeilijke tijden voor de bewoners, nu zij vanwege de corona-crisis geen bezoek meer mogen ontvangen”, aldus Sjaan van der Werk, bestuurslid van de stichting. Sjaan vervolgt: “Maar ook van de medewerkers, zowel voor als achter de schermen, wordt enorm veel gevraagd. Met deze lekkere traktatie willen wij iedereen in deze bijzondere tijd een hart onder de riem steken”.

De Stichting Vrienden van Vrijthof financiert, ondersteunt en organiseert tal van activiteiten en projecten voor de Vrijthof bewoners. Dit betreft altijd zaken, waarvoor in het centrale verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat.

Stichting voorzitter Lucien Tros:”Door onze activiteiten laten wij de zon in het zorgcentrum vaker schijnen. Daar slagen wij gelukkig heel goed in, maar dat kunnen wij alleen maar doen dankzij donaties. Zeker nu het verpleeghuis vanwege de corona crisis ‘op slot’ zit, is onze ondersteuning meer nodig dan ooit”, aldus Tros. Hij roept iedereen op: “Steun ons mooie werk, Juist Nu!”.

Het rekeningnummer van de Stichting Vrienden van Vrijthof is: NL57RABO 0362 962 650

ZakengidsTiel / 20200224

8 februari 2020 - Zakengids
Wieteke van Dort en Tante Lien in VrijthofWieteke van Dort was zaterdag te gast in Zorgcentrum Vrijthof in Tiel.
Voor ruim 130 bewoners zong Wieteke in deze voorstelling liedjes.

Vrienden van Vrijthof maakt het weer mogelijk:
Afgelopen zaterdag was Wieteke van Dort te gast in zorgcentrum Vrijthof in Tiel. Voor ruim 130 bewoners zong Wieteke in deze voorstelling liedjes uit de gelijknamige bundel ‘Kun je nog zingen, zing dan mee' zoals ‘Klein vogelijn op groene tak' en ‘Langs berg en dal klinkt hoorngeschal'. Deze bekende nostalgische liedjes werden voluit door het dankbare publiek meegezongen.
Na de pauze kwam Wieteke terug in haar overbekende creatie als Tante Lien. Zij liet bekende Indische liedjes als 'Sarina', 'Ajoen ajoen in de hoge klapperboom', horen en zij vertelde in een vrolijke conference hoe de bootreis naar Nederland destijds verliep (ze kregen voor het eerst warme kleding) en hoe de aanpassingen waren bij de overgang van moederland naar vaderland.
Na afloop gingen bijna alle bewoners met Tante Lien op de foto.

Deze feestelijke middag werd mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Vrijthof. “Onze Stichting zamelt geld in om projecten en activiteiten mogelijk te maken voor onze bewoners, waarvoor vanuit het centrale verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat”, aldus Lucien Tros, voorzitter van de stichting. “We zijn heel blij dat wij mede dankzij schenkingen en donateurs de zon vaker in het zorgcentrum kunnen laten schijnen. Dat willen wij ook in de toekomst blijven doen en zijn dan ook heel blij met iedere donatie”, aldus Tros.

Klik hieronder voor het volledig artikel.

Zakengids / 20200226
.