Logo Stichting Vrienden
           van Vrijthof

15 december 2016:
Vervoersdienst schenkt gewonnen prijs aan Vrienden van Vrijthof


p de foto laten de trotse medewerkers van de ICV de award zien aan de 
voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros

Op de foto medewerkers van de ICV en de voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros.

3 december 2016:
Willeke Alberti geeft voor de bewoners van Vrijthof het concert van het Nederlands lied.Afgelopen zaterdagmiddag was het feest in Vrijthof en vol verwachting klopte ieders hart.

Stichting Vrienden van Vrijthof had een Nederlands lied middag georganiseerd in Vrijthof. De grote verrassing van die dag was het optreden van de bekende zangeres Willeke Alberti.

De recreatiezaal van Vrijthof was afgeladen met wel meer dan 140 bewoners, familie en verzorgers en vrijwilligers. Ook bewoners van de Schakel en van de Ronding waren aanwezig.

Voorzitter Lucien Tros van de Vrienden van Vrijthof verwelkomde iedereen van harte en in het bijzonder Willeke Alberti met haar bandleden. Het optreden van Willeke was in één woord fantastisch en Willeke swingde zwierig vele malen door het looppad en maakte hier en daar een praatje met de bewoners.

Ook konden de bewoners verzoekliedjes indienen en Willeke zong deze gelijk. Het lied Spiegelbeeld mocht natuurlijk niet ontbreken en werd volop meegezonden.

Je kon echt zien dat de bewoners genoten en hier en daar zag je vaak een glimlach en soms ook een traan.

Fotograaf Mike Blom heeft voor de Vrienden belangeloos foto's gemaakt tijdens en na het optreden van Willeke.

Na afloop kon iedere bewoner - die het wilde - samen met Willeke op de foto en iedereen genoot er zichtbaar van.

De Stichting Vrienden van Vrijthof zamelt geld in om deze extra activiteiten en gezelligheid te organiseren voor de bewoners. Juist omdat de meeste bewoners van Vrijthof hier voor de rest van hun leven blijven wonen is het heel mooi dat de Stichting Vrienden van Vrijthof een bijdrage kan leveren om het verblijf in Vrijthof zo plezierig mogelijk te laten zijn.

Helpt u ons ook mee?
U kunt al een éénmalige bijdrage geven via de doneerbutton worden gegeven en met iDeal worden betaald.
Uiteraard is het mogelijk om de stichting voor langere tijd te ondersteunen en donateur te worden. Als u hier klikt kunt u de donatiebon downloaden en printen. Deze kunt u zonder postzegel versturen.

14 november 2016:
Ode aan Willy Alberti op Vrijthof.


De Vrienden hebben in samenwerking met de 'Willeke Alberti Foundation' de bewoners van Vrijthof een énorm plezier gedaan door het verzorgen van een onvergetelijke middag.

          

september 2016:
Jeugdcorsowagen van Drumpt op Vrijthof.


23 mei 2016:
Binnentuinen bij de PG-afdelingen Vrijthof zijn feestelijk geopend.Afgelopen maandagmiddag zijn de twee binnentuinen feestelijk geopend door de burgemeester van Tiel, de heer Beenakker.
Bij de onthulling van de twee nieuwe naamborden van de tuinen werd de burgemeester bijgestaan door mevrouw Geleijns, bewoner van Vrijthof en de eerste voorzitter en oprichter van de stichting Vrienden van Vrijthof, de heer Broekhuizen.

Het programma zag er als volgt uit:
14.30 uur: Ontvangst in het Plaza met een hapje en een drankje
15.00 uur: Welkomstwoord door Dikkie van Zetten, locatiemanager Vrijthof
15.05 uur: Lucien Tros, voorzitter Stichting Vrienden van Vrijthof
15.10 uur: De heer H. Beenakker, burgemeester van Tiel
15.15 uur: Officiële opening binnentuinen met onthulling naambord door de burgemeester samen met een bewoner
15.30 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje

Inmiddels zijn beide binnentuinen prachtig vernieuwd en in gebruik genomen!
De Stichting Vrienden van Vrijthof heeft de binnentuinen kunnen realiseren dankzij bijdragen van donateurs van de 'Doneer een Peer' actie en dankzij diverse schenkingen door maatschappelijke organisaties, bedrijven en fondsen.

Wij bedanken een ieder nogmaals hartelijk voor zijn/haar bijdrage!

Klik hier voor meer nieuws uit de lokale media

18 mei 2016:
Frans Duijts maakt bewoners Vrijthof blij


Afgelopen dinsdag heeft de Stichting Vrienden van Vrijthof een feestelijke Hollandse Middag georganiseerd in het verzorgingshuis Vrijthof in Tiel. De grote verrassing van die dag was het optreden van de bekende Tielse zanger Frans Duijts.

Frans Duijts zong zijn bekende hits als ‘Lieveling’ en ‘Jij denkt maar dat jij alles mag’. Maar ook mooie liedjes van Hazes werden gezongen en toen het Italiaanse ‘Bonna Sera’ ten gehore werd gebracht gingen, daar waar mogelijk, de voetjes van de vloer.

De recreatiezaal van Vrijthof was afgeladen vol met meer dan 100 bewoners, voor wie Duijts na afloop alle tijd nam om handtekeningen uit te delen of om mee op de foto te gaan. Gastvrouw van deze middag was bestuurslid Hansje Zellenrath, die de vele vrijwilligers bedankte voor hun inzet en Frans Duijts een fraai Betuws pakket overhandigde.


De Stichting Vrienden van Vrijthof zamelt geld in om extra activiteiten en gezelligheid te organiseren voor de bewoners. Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, vertelt: “Voor de meeste bewoners van Vrijthof geldt, dat zij hier voor de rest van hun leven wonen. Hoe mooi is het, dat de Stichting een bijdrage kan leveren om het verblijf in Vrijthof zo plezierig mogelijk te laten zijn.


Ook een éénmalige bijdrage kan gewoon via de doneerbutton worden gegeven en met iDeal worden betaald.

16 mei 2016:
RibEvents steunt het goede doel van de Vrienden van Vrijthof tijdens Maritiem Tiel.


Dit jaar was RibEvents weer aanwezig op Tiel Maritiem en wilde graag de stichting Vrienden van Vrijthof steunen.

Op 2e Pinksterdag is er een heuse Rib Rally gevaren met verschillende bedrijventeams.

10% van de kosten om als bedrijf aan dit prachtige evenement mee te doen wordt gedoneerd aan het goede doel, de Stichting Vrienden van Vrijthof, wat geheel ten goede zal komen voor de bewoners van Vrijthof Tiel.

De Vrienden van Vrijthof heeft vanuit Offshore Rib Events een donatie in de vorm van een check gekregen met een prachtig bedrag van 250 euro.

Dit alles ter ere van de Tiel Maritiem - Corporate Demo Rib Rally.

30 maart 2016:
Bewoner Vrijthof ontmoet idool Ali B.


Donderdag 30 maart was een belangrijke dag voor de heer Van Beusichem, hij mocht namelijk Ali B ontmoeten.

In kader van de actie "Hartenwens" van de Stichting Vrienden van Vrijthof hebben ruim 80 bewoners hun wens mogen indienen en al deze wensen gaan het komende jaar in vervulling.

30 maart 2016 - Hartenwens:
Verslag van mevrouw Bakker om nog een keer naar het asiel te gaan om poesjes te kijken.


Afgelopen woensdag 30 maart ging een hartenwens van mijn oude (94 jaar) moeder in vervulling. Zij wilde nog eens een keertje enkele poezen vasthouden en knuffelen (of troetelen, zoals mijn moeder placht te zeggen). Even na 13:00 uur stond de bus van de Vrienden van de Vrijthof met chauffeur Mas klaar om ons mee te nemen en na een ritje van een kleine 10 minuten kwamen we aan bij het dierenasiel in Passewaay.
Daar werden we allerhartelijkst ontvangen door Marian die ons rondleidde door de verschillende dierenverblijven en daar ook alle tijd voor nam.

Het duurde niet lang of mijn moeder zat met een tevreden spinnende kat op schoot terwijl andere katten rond haar heen drentelden wachtend tot ook zij aan de beurt waren.
Met zo'n 90 jaar katten-ervaring wist mijn moeder met rustig aaien en praten tegen de katten ze niet alleen gerust maar zelfs uitermate tevreden te stellen.

Toen de eerste kat het voor gezien hield kwam kat nr 2 zich breeduit op haar schoot nestelen, luid spinnend en zich af en toe omdraaiend naar mijn moeder alsof ze wilde zeggen: wat hebben we't gezellig hè.
Waarop mijn moeder zich weer naar mij keerde: zullen we deze dan maar nemen... Wat mijn moeder betreft hadden we ze allemaal kunnen meenemen hoewel zij ook wel besefte dat dat in haar huidige verblijf op de Appelhof niet meer zou gaan.

Na het bezoek aan het asiel had chauffeur Mas nog wel tijd voor een rondje langs haar oude huis in Zennewijnen en voor een stop met een kopje koffie bij haar oude buren waar ze ook nog eventjes een kijkje kon nemen bij de kippen.Het uitje was wat ons betreft een groot succes. We hebben ervan genoten en stellen het bijzonder op prijs dat deze hartenwens in vervulling kon gaan.

februari 2016: