Logo Stichting Vrienden van Vrijthof

Nieuws uit de media - Vrienden in het Nieuws

8 december 2019 - Zakengids
Vrijthof weer verrast door Vrienden met optreden van Ben CramerLucien Tros (l) bedankt Ben Cramer en Nick Jefferson met een pakket Betuwse lekkernijen
Zakengids 11-12-2019 © Marjon de Lange

De stichting Vrienden van Vrijthof zet zich al meer dan 40 jaar in voor de bewoners van het zorgcentrum.
De vrienden zorgen voor de mogelijkheden voor extra ontspanning en recreatie. Zoals afgelopen zaterdag (8 dec 2019) met een optreden van Ben Cramer.
Klik hieronder voor het volledig artikel.

Zakengids / 20191211

7 december 2019 - StadTiel
Vrijthof in kerstsfeerStadTiel 12-12-2019 © Foto Neeltje Triest

TIEL De stichting Vrienden van Vrijthof timmert actief aan de weg om de bewoners van deze zorginstelling af en toe positief te verrassen. Vrijdagavond kwamen de kerstman en kerstvrouw langs om kerstlampjes bij de entree officieel aan te zetten. Hiervoor kwam zo'n 400 meter snoer aan te pas, omdat niet alleen de kerstbomen, maar het complete toegangspad in kerstsferen zijn gezet. Al met al een sprookjesachtig tafereel. Voorzitter Lucien Tros prees dan ook de sponsoren en de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. En hij vertelde dat Ben Cramer en Nick Jefferson de volgende dag de bewoners kwamen vermaken. De decembermaand is ook in Vrijhof omgedoopt tot feestmaand.

StadTiel / 20191212

7 december 2019 - De Gelderlander
Dit jaar komen de Kerstman én de Kerstvrouw in Vrijthof, TielDe Kerstman en Kerstvrouw bezoeken Vrijthof. © Foto Raphael Drent

Vrijdagavond 6 december was het feest bij zorgcentrum De Vrijthof, voor de tweede keer heeft de Stichting Vrienden van het Vrijthof gezorgd voor een uitbundige feestelijke kerstlichtjestuin bij de entree van het zorgcentrum.
De Kerstman, Kerstvrouw en de Betuwse Blaaskapel waren door voorzitter Lucien Tros uitgenodigd om het ontsteken van de lichtjes luister bij te zetten: ,,Wij zijn hier vorig jaar mee begonnen, we vonden de twee kleine kerstboompjes die bij de entree stonden wat armetierig.
We proberen hier voor onze bewoners een soort warm thuisgevoel te creëren, zoals ze dat vroeger thuis gewend waren. En zeker met Kerstmis.’’

De Gelderlander-Rivierenland / 20191207

10 juli 2019 - ZakengidsTiel


ZakengidsTiel/20190710
ZakengidsTiel- uitgelicht/20190710

13 juni 2019 - StadTiel


StadTiel/20190619
StadTiel Lokaal

De campagne ‘Een Aandeel in de Betuwe’ van de Rabobank heeft onze stichting 578,87 euro opgeleverd. Deze cheque is ontvangen door onze secrtetaris Sjaan van der Werk en penningmeester Jaap Baas: "bedankt, een prachtig resultaat dankzij alle stemmers, de leden van de Rabobank West Betuwe, op de Vrienden van Vrijthof!"

We willen de rolstoelen met duwondersteuning voor de bewoners met dementie op Vrijthof Tiel realiseren en hebben nu al een mooi begin.

Helaas is dit nog niet voldoende voor aanschaf van een dergelijke rolstoel (ongeveer 8000 euro) en hebben uw hulp daar nog hard bij nodig.

5 mei 2019 - Optreden Vivendi in Vrijthofklik hier voor de trailer van "daar bij de waterkant"

29 maart 2019 - Optreden LaLa-Ladies in het VrijdagMiddagCafé

het was weer een groot succes dankzij het optreden van de LaLa-Ladies uit Druten.

De dames Frenchi en Hildegard hebben deze middag gezorgd voor ouderwedse gezelligheid, want de bewoners van Vrijthof hebben heerlijk kunnen genieten van de hollandse meezingers.klik hier voor de facebook pagina van de LaLa-Ladies

6 maart 2019 - StadTiel


StadTiel/20190306

In Memoriam
Jan, bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan!

Dinsdagochtend 29 januari 2019 is de heer Jan Broekhuizen, onze oud-voorzitter en oprichter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, op bijna 92 jarige leeftijd overleden.

In begin 1977 heeft de heer Jan Broekhuizen de Stichting Vrienden van Vrijthof officieel opgericht en is als voorzitter, samen met het toenmalige bestuur, gestart met het bieden van recreatie aan chronische zieken in zorg- en behandelcentrum Vrijthof, Tiel.

Dankzij het intitiatief van de heer Jan Broekhuizen, is het huidige bestuur van de Stichting Vrienden van Vrijthof nog steeds actief en zet zich volledig in om deze zorg naar de bewoners van Vrijthof voort te zetten. Wij als huidig bestuur zijn Jan hiervoor zeer erkentelijk!

Maandag 4 februari 2019 is Jan te ruste gelegd op de algemene begraafplaats, Papesteeg te Tiel.
Het bestuur wenst de naaste familie en dierbaren heel veel sterkte met het gemis van Jan.

6 februari 2019 - gift mevrouw Spijker-Traa


23 januari 2019 - StadTiel


StadTiel/20190123

17 januari 2019 - StadTiel


StadTiel/20190117
“mede dankzij een bijdrage van Vrienden van Vrijthof”
.