2015 Nieuws uit de media

Tiel pakt uit!

Tiel Pakt Uit! heeft altijd een thema voor een lokale stichting of goed doel.
Deze keer was de aandacht aan de Vrienden van Vrijthof.
Vrienden voor het Vrijthof doet goed werk voor onze ouders en voor in de toekomst misschien ook wel voor ons. De vrienden willen graag de tuin van het Vrijthof voor de bewoners opknappen en onderhouden.
Met de actie Doneer een peer willen wij donateurs werven. Wij hebben tijdens Tiel Pakt Uit met onze vrijwilligers op de promenade gestaan. In dit kader, heeft Tiel Pakt Uit! een loterij opgezet met leuke prijzen, waarvan de opbrengst beschikbaar wordt gesteld aan Stichting Vrienden van het Vrijthof.

Start aanleg binnenmoestuin

Eind mei 2015 was het startsein gegeven voor de uitwerking van de plannen voor de Binnenmoestuin;
de financien waren rond!
De bouwtekeningen zijn inmiddels goedgekeurd en vanaf maandag 14 september a.s. gaat de ‘eerste spade in de grond’ voor de aanleg van de nieuwe moestuin.
Wekelijks zullen wij u via deze website op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
De planning is dat deze moestuin medio half oktober 2015 volledig is opgeleverd en open gesteld kan worden voor de bewoners en hun familie.

Kippetjes in de binnentuin

Sinds half juli zijn er twee kippen en een haan in de – in aanleg zijnde nieuwe – binnentuin op Vrijthof; deze kippen zijn met open armen ontvangen, hoewel het gekraai van de haan ….. Iedere dag worden er al eieren uitgehaald. Een hele mooie start en aanwinst voor de aanleg van de nieuwe binnentuin.

Elise is blij!

…met die spiksplinternieuwe rolstoelfiets. En niet alleen Elise, maar ook alle andere bewoners van Vrijthof die van een rolstoel gebruik maken, zijn blij met de aanschaf van dit vervoermiddel. De rolstoel wordt op een plateau geplaatst en mede dankzij de elektrische aandrijving kan er met gemak een flink stuk gefietst worden.

"Met de aanschaf van deze fiets is de wereld voor rolstoelgebruikers een flink stuk groter geworden", zegt Marjanne Lam, geestelijk verzorger van Vrijthof.

Samen met haar collega Aart van Drie heeft zij besloten om de collecte opbrengst van de kerkdiensten in Vrijthof aan te wenden voor dit prachtige doel.

Stichting Vrienden van Vrijthof
Ook de actieve stichting Vrienden van Vrijthof heeft een flinke financiële bijdrage geleverd om de aankoop van de fiets mogelijk te maken. Jaap Baas, penningmeester: "Dit is mogelijk geworden dankzij de bijdrage van donateurs van onze Stichting. We kunnen nog veel nieuwe donateurs gebruiken om zo ook in de toekomst de zon in Vrijthof extra te laten schijnen. Dus ‘Doneer een Peer’ en wordt ook donateur van de Stichting Vrienden van Vrijthof".

Lucien Tros, voorzitter van de Stichting, geeft aan dat er naast een rolstoelfiets eigenlijk ook behoefte is aan een duofiets. Hiermee kunnen bewoners die slecht ter been zijn, samen fietsen, zittend naast elkaar. "Maar ja, een duofiets kost toch zo’n € 4000,00. Ik geef dan toch maar een knipoog naar het bedrijfsleven: ziet u uw bedrijfsnaam al staan op zo’n mooie duofiets? Wie pakt de handschoen op?". info@vriendenvanvrijthof.nl

Foto: staand v.l.n.r.: Aart van Drie, Jaap Baas, Marjanne Lam en Lucien Tros.

Gezellige start wandeltweedaagse Vrijthof

Op 15 en 16 juni 2015 heeft de jaarlijkse wandeltweedaagse van Vrijthof plaatsgevonden. Onder prachtige weersomstandigheden werden zo’n 70 bewoners met evenveel begeleiders uitgezwaaid door familieleden. Een deel van de organisatie, begeleiding en beveiliging was in handen van leerlingen van het ROC. In het gebouw van het ROC Rivor aan de Bachstraat was ook een tussenstop, waar leerlingen de deelnemers ijs serveerden.

Sjaan van der Werk, secretaris van de Stichting Vrienden van Vrijthof, overhandigde op de slotdag aan alle deelnemers een fraaie medaille en bloemen.
De dag werd afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in de recreatiezaal van Vrijthof.
Onder begeleiding van vrolijke muziek en entertainment werd nog menig uur nagenoten van dit mooie evenement.

Stichting Vrienden van Vrijthof
Ook deze activiteit is mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van veel vrijwilligers en met ondersteuning van de Stichting Vrienden van Vrijthof. Lucien Tros, voorzitter van deze stichting, vertelt: "De Stichting Vrienden van Vrijthof zet zich in voor projecten ten behoeve van de bewoners van Vrijthof, waarvoor vanuit het reguliere verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat. Daarnaast zet de Stichting zich in om voor de bewoners uitstapjes en leuke evenementen te organiseren. Daardoor laat de Stichting de zon wat vaker schijnen in Verpleeghuis Vrijthof". Als u ook die zon wat vaker wilt laten schijnen in het verpleeghuis, dan zijn donaties aan de Stichting Vrienden van Vrijthof van harte welkom op NL57 RABO 0362962650.

Binnentuin kan van start

"De eerste binnentuin kan worden aangelegd", waren de verlossende woorden van Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, bij het overhandigen van de cheque aan locatiemanager Dikkie van Zetten (zie foto).


De afgelopen maanden was de actieve Stichting druk in de weer om de financiële middelen voor de realisatie van deze tuin, zo’n € 25.000, binnen te krijgen. Met het organiseren van de actie ‘Doneer een Peer’ is het de Stichting gelukt een flink aantal vaste donateurs te werven. Maar ook dank zij de opbrengst van het Kerstconcert in de Dominicuskerk, de ‘spontane giften’ van bedrijven en particulieren en de bijdrage van een aantal Steunfondsen hebben tot dit resultaat geleid.

Moestuin
Vrijthof beschikt over twee flinke binnentuinen, die omsloten worden door de afdelingen waar de bewoners met dementie verblijven. De binnentuinen zijn zeer gedateerd en voldoen daardoor eigenlijk niet meer aan de norm van vandaag. De tuinen bieden voor de bewoners weinig impuls en inspiratie. "Dat is jammer, want voor het contact met de buitenwereld en extra activiteiten in de buitenlucht zijn de bewoners nu juist van déze tuinen afhankelijk", aldus Tros. Jaap Baas, penningmeester van de Stichting, valt hem bij: "De eerste binnentuin die nu helemaal nieuw wordt aangelegd is een moestuin, compleet met kippenren, voliére en konijnen. Maar ook een ouderwetse waslijn zal niet ontbreken. De tuin zal vooral een herkenning naar het verleden zijn."

Doneer een Peer
De Stichting vrienden van Vrijthof is met de realisatie van deze binnentuin nog lang niet klaar; er staat ook nog een tweede binnentuin op de planning om aangepakt te worden en men kijkt zelfs al vooruit naar het aanleggen van een revalidatietuin. "Zonder de steun van nieuwe donateurs kan de Stichting haar werk niet doen; we zijn er dus nog lang niet", aldus Tros. "Wij kunnen nog genoeg nieuwe donateurs gebruiken. We roepen dus ook iedereen op om mee te doen aan de actie ‘Doneer een Peer’; voor nog geen 3 cent per dag kun je al donateur worden", rekent hij voor.

De Stichting Vrienden van Vrijthof zet zich in voor projecten ten behoeve van de bewoners van Vrijthof, waarvoor vanuit het reguliere verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat. De Stichting heeft het binnentuin project geadopteerd en neemt verschillende initiatieven op het gebied van fundraising om de benodigde middelen te verkrijgen. Daarnaast zet de Stichting zich in om voor de bewoners uitstapjes en leuke evenementen te organiseren. Daardoor laat de Stichting de zon wat vaker schijnen in Verpleeghuis Vrijthof. Donaties aan de Stichting Vrienden van Vrijthof van harte welkom op NL57 RABO 0362962650.

Vrienden van Vrijthof start met nieuwe actie “Doneer een Peer”

Op vrijdag 24 april is in Vrijthof het officiële startsein gegeven voor de actie ‘Doneer een Peer’, de donateursactie van de Vrienden van Vrijthof. Wethouder Driessen heeft samen met een bewoner van Vrijthof de ‘Donatiebox’ onthuld.

De Vrienden van Vrijthof biedt bewoners mogelijkheden voor extra ontspanning en recreatie. Het gaat om dingen die Vrijthof niet zelf kan financieren en die het leven van onze bewoners aangenamer maken. Naast het inzamelen van geld ten behoeve van uitstapjes en ontspanning voor de bewoners, heeft de Stichting samen met medewerkers en bewoners van Vrijthof gekozen voor een nieuw project: Een nieuwe binnentuin voor Vrijthof! Met de actie ‘Doneer een Peer’ willen de Vrienden van Vrijthof hiervoor extra aandacht vragen.

Doet u ook mee?

klik op deze bon om te downloaden, print deze uit. Vul derze bon in en stuur deze zonder postzegel naar: Stichting Vrienden van Vrijthof, Antwoordnummer 633, 4000 WB TielLukt het niet om deze bon te printen, meldt u zich als donateur aan per e-mail of via het contactformulier op deze website.
U ontvangt van ons een donateursbon waar u uw gegevens op kunt invullen.

Cheque voor Vrienden van Vrijthof

Een fraaie cheque van € 3.277,60 is deze week door leden van het koor Mescalanza van de Dominicuskerk in Tiel feestelijk overhandigd aan het bestuur van de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Het koor Mescalanza heeft in december met succes een kerstconcert georganiseerd, waar een 5 tal koren samen met het K.T.V.M. uit Tiel voor ruim 700(!) bezoekers hebben opgetreden. De opbrengst van de catering, collecte en bijdrage van de Caritas werkgroep Tiel tijdens dit concert was bestemd voor Verpleeghuis Vrijthof.

De voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros en bestuurscollega Hansje Zellenrath (foto midden) waren blij verrast toen zij de cheque in ontvangst mochten nemen. De Vrienden stichting wil graag een nieuwe binnentuin inrichten voor de afdelingen waar bewoners met dementie verblijven. Lucien Tros: "De binnentuinen zijn zeer gedateerd en voldoen daardoor eigenlijk niet meer aan de norm van vandaag. De tuinen bieden voor de bewoners weinig impuls en inspiratie. Dat is jammer, want voor het contact met de buitenwereld en extra activiteiten in de buitenlucht zijn de bewoners nu juist van déze tuinen afhankelijk!".

De Stichting Vrienden van Vrijthof zet zich in voor projecten ten behoeve van de bewoners van Verpleeghuis Vrijthof, waarvoor vanuit het reguliere verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat. De Stichting heeft het binnentuin project geadopteerd en neemt verschillende initiatieven op het gebied van fundraising om de benodigde middelen te verkrijgen. Daarnaast zet de Stichting zich in om voor de bewoners uitstapjes en leuke evenementen te organiseren. "Daardoor laten we de zon wat vaker schijnen in Verpleeghuis Vrijthof!", aldus Tros. Als u ook die zon wat vaker wilt laten schijnen in het verpleeghuis, dan zijn donaties aan de Stichting Vrienden van Vrijthof van harte welkom op NL57 RABO 0362962650.

5 februari 2015:
Vaartocht voor ouderen Vrijthof


Archief

4 maart 2010:
Nieuwe Patientenbus voor Vrijthof


Op 4 maart 2010 is weer al deze vierde rolstoelpatiëntenbus aangeboden aan het zorgcentrum Vrijthof.

Archief

2008: Het Dorpsplein op Vrijthof


De aanleg van het “Dorpsplein” is gereed. Een nieuw – speciaal voor de bewoners van het verpleeghuis – aangelegd plein met parkkarakter.

Archief

22 december 2004:
Bedrijfsauto voor Vrijthof


Op 22 december 2004 is deze bedrijfsauto – gestickerd met het logo van de Vrienden van Vrijthof – aangeboden aan het zorgcentrum Vrijthof. Hiermee kunnen de medewerkers van Vrijthof de noodzakelijke ritjes maken voor de zorg.