2021 nieuws uit de media

Beste Sponsor, Donateur en Iedereen die de Stichting een warm hart toe draagt…

Dit jaar is het tweede jaar op rij dat we te maken hebben met corona. Corona raakt natuurlijk iedereen, maar als bewoner van een zorgcentrum word je wel dubbel geraakt door deze pandemie. De meeste activiteiten en gezellige momenten moesten worden geannuleerd of konden maar mondjesmaat met de nodige aanpassingen doorgaan. Dankzij de inzet van medewerkers en vrijwilligers werd de ‘gezelligheidsschade’ zo veel mogelijk beperkt en waren er toch ook mooie momenten te beleven in Vrijthof.

Ook de Stichting Vrienden van Vrijthof heeft de nodige activiteiten voor de bewoners van Vrijthof en Markant moeten aanpassen of zelfs annuleren. Gelukkig hebben we ook de nodige lichtpuntjes kunnen brengen in het zorgcentrum, waarvan u onderstaand een kleine selectie ziet:

Klik hier voor de volledige tekst van de eindejaarsbrief

24 december 2021
Nieuw herdenkingsmonument toegevoegd aan bezinning tuin van Zorgcentrum en hospice Vrijthof


De Tielenaar / 2021-12-24

21 december 2021 – Kerst rond Vrijthof


Het Kontakt / 2021-12-21

18 november 2021
Agnietenhof – Uitreiking Vrijwilligersboek ‘Doe jezelf een plezier!’


Ook de Vrienden van Vrijthof heeft bijgedragen aan het tot stand komen van het vrijwilligersboek ‘Doe je zelf een plezier’ door vanuit het zorgcentrum Vrijthof een vrijwilliger aan te laten dragen voor het Vrijwilligersboek 2021 en enkele boeken te sponsoren.

“Ieder mens vindt het fijn om iets voor anderen te doen. Maar je moet het wel doen! Zonder vrijwilligers zou Nederland niet kunnen bestaan! Gelukkig hebben we er heel veel, maar we komen er niettemin ook nog veel tekort. Daarom meld je aan. Het boek laat zien hoeveel plezier je er aan kunt beleven en kan je helpen om iets te vinden dat bij je past.”

Het boek is te koop bij boekhandel Arentsen (Tiel) en via Emjee (Varik) te bestellen.
Het kost 14,95.
Zie de artikelen in de media:

Het Kontakt / 2021-11-23
De Tielenaar / 2021-11-18

20 september 2021 – Carillon Vrijthof heeft weer toekomstNa een restauratie werd het carillon van zorgcentrum Vrijthof officieel in gebruik genomen.

TIEL • Na een restauratie is het carillon van zorgcentrum Vrijthof officieel in gebruik genomen. Met het onthullen van een plaquette brak voor het carillion een zorgeloze toekomst aan.

Tijdens het gebruikelijke onderhoud kwam aan het licht dat het carillon aan een grondige, kostbare renovatie toe was. De Stichting Vrienden van Vrijthof nam vervolgens het initiatief om voor de renovatie fondsen te werven. Naast deze stichting droegen de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis en de SZR financieel bij.

Klik hieronder voor het hele krantartikel:

Het Kontakt / 20210920

17 september 2021 – Carillon Vrijthof klinkt weer als een klokBestuursleden van Stichting OBMV, Frits van Es, Joke Sewalt, Yvonne Son-Stolk en directeur-bestuurder Jolenta Rauch van SZR staan op het punt de plaquette te onthullen.
(Foto: Stichting Vrienden van Vrijthof)

TIEL • Na een restauratie is het carillon van zorgcentrum Vrijthof officieel in gebruik genomen. Met het onthullen van een plaquette brak voor het carillion een zorgeloze toekomst aan.

Klik hieronder voor het hele krantartikel:

Het Kontakt / 20210917

17 juni 2021 – Dijkzicht monument-overleg bij van Luijn NatuursteenOp donderdag 17 juni waren het bestuur van de Vrienden, samen met Astrid Stronks van Vrijthof op bezoek bij Michiel van Luijn van Van Luijn Natuursteen in Tiel.
Tijdens dit bezoek is uitvoerig besproken hoe een nieuw monument bij Vrijthof er straks uit komt te zien.

De Vrienden hebben van het Waterschap Rivierenland zetstenen gekregen, die zijn vrijgekomen van de dijkwerkzaamheden langs de Waal. Deze originele Waal zetstenen worden verwerkt in een klein monument dat straks in de Bezinningstuin Dijkzicht van Vrijthof/Hospice zal worden geplaatst.

Naast de waalstenen wordt in het monument een gedicht van Toon Hermans verwerkt.
Bij het monument kan iedereen stil staan en in gedachten zijn bij een ander die gemist wordt…

In het najaar 2021 zal het monument in de Bezinningstuin een plaats krijgen.
De Vrienden hebben van het Waterschap Rivierenland zetstenen gekregen
voor het maken van het Dijkzicht-monument in de Bezinningstuin

Astrid Stronks van Vrijthof, Jaap Baas, bestuurslid en Michiel van Luijn (rechts) overleggen over de vorm en uitvoering van het monument.
(Foto: gemaakt door bestuurslid Lucien Tros)

5 mei 2021 – Flipje verhuiskaart voor VrijthofIllustrator Arie van Vliet (rechts) en voorzitter stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros

Nieuwe bewoners van zorgcentrum Vrijthof in Tiel worden straks welkom geheten met een unieke Flipje verhuiskaart, die is gemaakt door de bekende Tielse illustrator Arie van Vliet. De kaart bevat een compleet Flipje stripverhaal, waarin juffrouw Ezel gaat verhuizen naar Vrijthof.
De bijbehorende teksten zijn van schrijver Fred Eggink uit Buren.

Klik hieronder voor het hele krantartikel:

De Zakengids / 20210505

31 maart 2021 – Vrienden van Vrijthof sluit zich aan bij FlipPas ClubsparenLucien Tros, voorzitter Stichting Vrienden van Vrijthof en Margriet van Heesch, voorzitter Ondernemersvereniging Hart van Tiel.

Met trots kondigen Stichting Vrienden van Vrijthof en FlipPas hun samenwerking aan rondom het FlipPas Clubsparen. Vanaf nu kunnen mensen die Stichting Vrienden van Vrijthof een warm hart toe dragen, gaan sparen voor de stichting via FlipPas Clubsparen. Via dit nieuwe middel van de Flippas doneert de spaarder de helft van de punten aan Stichting Vrienden van het Vrijthof en biedt daarmee een financiële ondersteuning.

Klik hieronder voor het hele krantartikel:

De Zakengids / 20210331

24 januari 2021 – Hartenwensen voor Vrijthof


Verpleeghuizen en zorgcentra hebben in het hele land te maken met het coronavirus. Zo is het ook voor de bewoners van zorgcentrum Vrijthof nu geen gemakkelijke tijd. Gelukkig kunnen zij nog wel bezoek ontvangen, zij het beperkt tot maximaal 1 persoon per keer.

Tiel – Ook de ontspanningsactiviteiten staan op een laag pitje.
De activiteitenbegeleiders organiseren in heel kleine kring nog wel het één en ander voor de bewoners, maar het blijft uitkijken dat corona niet de overhand krijgt.

Vrienden van Vrijthof
De stichting Vrienden van Vrijthof maakt normaal gesproken veel activiteiten mogelijk in het zorgcentrum, maar ook het geplande optreden van Willeke Alberti met haar orkest op 6 februari moest helaas geannuleerd worden. “Dat vinden wij natuurlijk enorm jammer voor de bewoners” vertelt Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof. “Maar wat in het vat zit, verzuurt niet zullen we maar zeggen. We popelen samen met de bewoners van ongeduld om onze activiteiten weer op te starten. Het VrijdagmiddagCafé, muzikaal entertainment en zo veel meer willen wij weer kunnen aanbieden. We moeten nog wel even geduld hebben voordat we op volle sterkte kunnen leveren”, vertelt Tros verder.

Hartenwensen
Omdat veel bewoners het nu moeilijk hebben, wil de stichting kleine individuele Hartenwensen vervullen. “Dit is een stukje maatwerk op individueel nivo”, licht Tros toe. “We vragen aan familieleden en mantelzorgers actief, waarmee wij hun vader, moeder, broer of zus in Vrijthof een hart onder de riem kunnen steken. Natuurlijk allemaal binnen de mogelijkheden in deze tijd. Dus een bloemetje, boek, kaart en dat soort zaken regelen wij heel graag. Inmiddels hebben wij tientallen kleine Hartenwensen kunnen vervullen en het is bijna niet voor te stellen hoe blij we de bewoners in kwestie hiermee hebben gemaakt! Het is een gebaar van aandacht en liefde; ‘je doet er toe!’, is de boodschap die wij leveren”, aldus Lucien.

Aanvragen
Kent u iemand die verblijft in Vrijthof, revalidatiecentrum Markant of het Hospice die de Stichting Vrienden van Vrijthof namens u een hart onder de riem kan steken? Stuur dan een mail met uw wens en contactgegevens naar info@vriendenvanvrijthof.nl. U kunt uw Hartenwens op aanmelden op www.vriendenvanvrijthof.nl

De Zakengids / 20210124