2019 Nieuws uit de media

8 december 2019 – Zakengids
Vrijthof weer verrast door Vrienden met optreden van Ben CramerLucien Tros (l) bedankt Ben Cramer en Nick Jefferson met een pakket Betuwse lekkernijen
Zakengids 11-12-2019 © Marjon de Lange

De stichting Vrienden van Vrijthof zet zich al meer dan 40 jaar in voor de bewoners van het zorgcentrum.
De vrienden zorgen voor de mogelijkheden voor extra ontspanning en recreatie. Zoals afgelopen zaterdag (8 dec 2019) met een optreden van Ben Cramer.
Klik hieronder voor het volledig artikel.

Zakengids / 20191211

7 december 2019 – StadTiel
Vrijthof in kerstsfeerStadTiel 12-12-2019 © Foto Neeltje Triest

TIEL De stichting Vrienden van Vrijthof timmert actief aan de weg om de bewoners van deze zorginstelling af en toe positief te verrassen. Vrijdagavond kwamen de kerstman en kerstvrouw langs om kerstlampjes bij de entree officieel aan te zetten. Hiervoor kwam zo’n 400 meter snoer aan te pas, omdat niet alleen de kerstbomen, maar het complete toegangspad in kerstsferen zijn gezet. Al met al een sprookjesachtig tafereel. Voorzitter Lucien Tros prees dan ook de sponsoren en de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. En hij vertelde dat Ben Cramer en Nick Jefferson de volgende dag de bewoners kwamen vermaken. De decembermaand is ook in Vrijhof omgedoopt tot feestmaand.


7 december 2019 – De Gelderlander
Dit jaar komen de Kerstman én de Kerstvrouw in Vrijthof, TielDe Kerstman en Kerstvrouw bezoeken Vrijthof. © Foto Raphael Drent

Vrijdagavond 6 december was het feest bij zorgcentrum De Vrijthof, voor de tweede keer heeft de Stichting Vrienden van het Vrijthof gezorgd voor een uitbundige feestelijke kerstlichtjestuin bij de entree van het zorgcentrum.
De Kerstman, Kerstvrouw en de Betuwse Blaaskapel waren door voorzitter Lucien Tros uitgenodigd om het ontsteken van de lichtjes luister bij te zetten: ,,Wij zijn hier vorig jaar mee begonnen, we vonden de twee kleine kerstboompjes die bij de entree stonden wat armetierig.
We proberen hier voor onze bewoners een soort warm thuisgevoel te creëren, zoals ze dat vroeger thuis gewend waren. En zeker met Kerstmis.’’

De Gelderlander-Rivierenland / 20191207

10 juli 2019 – ZakengidsTiel


13 juni 2019 – StadTiel


StadTiel/20190619

De campagne ‘Een Aandeel in de Betuwe’ van de Rabobank heeft onze stichting 578,87 euro opgeleverd. Deze cheque is ontvangen door onze secretaris Sjaan van der Werk en penningmeester Jaap Baas: “bedankt, een prachtig resultaat dankzij alle stemmers, de leden van de Rabobank West Betuwe, op de Vrienden van Vrijthof!”


We willen de rolstoelen met duwondersteuning voor de bewoners met dementie op Vrijthof Tiel realiseren en hebben nu al een mooi begin.


Helaas is dit nog niet voldoende voor aanschaf van een dergelijke rolstoel (ongeveer 8000 euro) en hebben uw hulp daar nog hard bij nodig.


5 mei 2019 – Optreden Vivendi in Vrijthof


klik hier voor de trailer van “daar bij de waterkant”